Background

zondag 6 februari 2011

Butterfly

Deze week ben ik lekker bezig geweest. Ik heb een layout gemaakt voor de Blinde Scrap van Scrappers Anonimous, die ik later deze week op mijn blog zal plaatsen en verder lekker aan het experimenteren met allerlei technieken. Zoals de meesten die mij kennen wel weten is dat een grote tik/ passie van mij.

Gisteren was ik lekker op het net aan het surfen en zag bij  Martha een link naar dit youtube filmpje. Ik was hier gelijk door gegrepen en moest dit gelijk uitproberen. Nu had ik natuurlijk niet alle materialen [ echt waar ... ] die er gebruikt werden,  dus heb gewoon dat gebruikt wat ik wel had, namelijk Aleene's Clear Gel Tacky Glue, alcohol inkt [ pas van mijn zus geleend ]  en ipv de metallic rub-ons heb ik van Viva Decor het Flüssiges Edelmetal gebruikt.
Voor een eerste poging is het best leuk gelukt, zie hier het resultaat:


Ik heb met de Tim Holtz stans van de vlinder zowel de open vleugels als de dichte vleugels 2 maal uitgestanst. De open vleugels en het lijfje heb ik bewerkt met de techniek met alcohol inkt. De dichte vleugels heb ik beplakt met tissue tape en daarna met alcohol inkt gekleurd. Nadat de open vleugls goed droog waren heb ik deze op de dichte vleugels geplakt.
De tag heb ik met de Tim Holtz stans gemaakt en eerst beïnkt met distress inkt, daarna tissue tape erop geplakt en dit ook nog even met distress inkt beïnkt. Daarna nog wat stempels erop gedrukt met archival inkt en distress inkt. Daarna onderop een strookje stog geplakt en nog een stukje lint wat ik gekleurd heb met ook weer de distress inkt. Een stukje cardstock beplakt met tissue tape en uitgestanst en gekleurd met distress inkt en daarna een stempel erop afgedrukt met archival inkt.
Nog een stukje lint aan de bovenkant bevestigd , wat ik eerst met distress inkt heb gekleurd en een sleuteltje met een stukje vlas touw op de kaart geniet.

Ik vond het erg leuk om te doen, het is alleen wel iets waar je een beetje geduld voor moet opbrengen en laat dat nou niet mijn beste eigenschap zijn....  De lijm moet namelijk best een behoorlijke tijd drogen voordat je verder kunt gaan.

Bedankt voor het kijken en veel creativiteit toegewenst.

groetjes Petra

3 opmerkingen:

 1. Hoi Petra, veel werk en geduld...maar wel ontzettend leuk geworden hoor!
  Groetjes, Irm

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi,

  prachtig geworden. Jammer ben nog niet jarig.

  groetjes Linda

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Petra,

  Zo die is gaaf, mooi hoor!!! Ja technieken is aan jou wel besteed :o)

  groetjes Hil

  BeantwoordenVerwijderen