Background

maandag 27 juni 2011

I feel pretty/unpretty

Dit is weer een nummer uit de serie Glee.

De eerste keer dat ik dit nummer hoorde vond ik deze al erg mooi/goed. Maar hoe vaker ik er naar luister en erbij stil sta , besef ik mij steeds meer dat dit behoorlijk mijn gevoel over mijzelf en hoe ik over mijzelf denk weergeeft! Het zet me behoorlijk aan het denken en zeker ook in positieve zin en dat werd ook wel eens tijd! Niet dat dit elk moment lukt, maar toch wel steeds vaker


Ik hoop dat jullie ervan genieten en hoor graag wat jullie ervan vinden.

Bedankt voor het kijken en heel veel creativiteit toegewenst.

groetjes Petra

zaterdag 25 juni 2011

Knutseldag

Vandaag zijn een collega en haar 2 dochters wezen scrappen. Greet [ mijn collega ] was een aantal weken geleden met 2 andere collega's al een keer wezen scrappen en dat was erg goed bevallen en haar dochters Kim en Wendy wilden ook wel graag een keer dat doen en vandaag was het dan zover.

Greet was dus al een keer geweest en ging nu voor de 2e keer in haar leven scrappen en dit is het resultaatik vind hem erg mooi gevonden! Hier nog wat detailfoto's
Kim ging haar canvas voor haar vader makenweer heel anders maar ook erg mooi geworden! Hier nog een detailfotoVoor het eerst dat ze zoiets maakt en dan al zo'n mooie bloem helemaal zelf gemaakt!! Goed hé!

Wendy heeft een foto van haar met haar vriend gebruiktOok weer heel anders , maar erg mooi geworden. Ook Wendy had nog nooit zoiets gedaan. Hier nog een detailfoto van de bloem die ze helemaal zelf gemaakt heeftHet was een hele geslaagde dag en we gaan dit zeker nog een keer doen!!

Bedankt voor het kijken en heel veel creativiteit toegewenst.

groetjes Petra

woensdag 22 juni 2011

Probleempje blog

Zoals jullie zien ben ik weer eens bezig met het aanpassen van mijn blog, maar nu is er een probleempje [ tenminste wel bij mij ]  dat als je de blog via Explorer bekijkt de tekst een stuk omhoog schiet als deze helemaal opgeladen is, waardoor het bovenste bericht en de dingen aan de zijkant voor een deel door de afbeelding van de kop van mijn blog lopen.
Ik ben aan het proberen uit te vinden waar dit door komt , maar ben er helaas nog niet achter. Als je de blog via Firefox bekijkt heb je dit probleem niet!

Mocht iemand weten hoe ik dit kan oplossen dan hoor ik het heel graag, ik vind dit namelijk echt mega irritant!

Bedankt voor het kijken en veel creativiteit toegewenst!

groetjes Petra

A hug is a perfect gift

Net even een verjaardagskaart gemaakt voor Bram, mijn jongste neef die morgen al 10 word !!!


De kleuren komen niet helemaal goed uit, het 3e strookje van boven en de geschulpte cirkel zijn meer oranje! Het papier is van Pink Paisley, de 365 degrees serie, heel mooi. De jongen is natuurlijkweer een stempel van Stampotique, ben hier helemaal dol op, vind ze zo ongelooflijk mooi zal er zeker nog meer van gaan aanschaffen in de toekomst. De tekststempel is van Penny Black, vind deze tekst echt heel erg mooi!

Bedankt voor het kijken en heel veel creativiteit toegewenst!

groetjes Petra

vrijdag 17 juni 2011

It's a Beautiful Day

Een collega van mijn werk gaat trouwen vandaag.
Woensdag werd ik gevraagd om een kaarthiervoor te maken en dat heb ik woensdagavond dan ook gedaan.
Ik heb het mooie papier van Maja Design hier weer voor gebruikt. De kaart moest donderdag mee, want we hadden een bedrijfsdag en dan kon iedereen de kaart tekenen.


Ik heb nadat ik de foto gemaakt had nog wat plakpareltjes in het midden van de papier bloemen geplakt en nog een hoek links bovenin gemaakt met plakpareltjes in verschillende maten. Ik heb hier alleen geen foto meer van gemaakt.

Gelukkig ziet het weer er veelbelovend uit voor vanavond, dus ik heb dat het droog blijft!

Bedankt voor het kijken en heel veel creativiteit toegewenst.

groetjes Petra

woensdag 15 juni 2011

Minimalistisch

Ik heb voor het eerst een poging gedaan tot een minimalistische LO. Het is nog niet helemaal zoals ik het wil maar voor een 1e poging vind ik het wel redelijk geslaagd.


De foto's zijn van mijn jongste nichtje Jinke, wat een schatje nietwaar. De foto's zijn wel al een paar jaar oud.

Bedankt voor het kijken en heel veel creativiteit toegwenst.

groetjes Petra

maandag 13 juni 2011

Ietsie pietsie boekje tutorial

Ik had al een aantal malen vraag gehad of ik ook tutorials maak. Dit vind ik wel erg leuk om te doen, maar vaak ontbreekt het me aan de tijd of ik vergeet het helemaal.

Nu had ik opnieuw de vraag, dus dacht ik laat ik dan nu gelijk eens doen. Ik heb nu dus een beschrijving van de zeer kleine mini-boekjes die ik in mijn theekistje heb gemaakt. Ik heb geprobeerd alles zo goed en duidelijk mogelijk te fotograferen en te beschrijven, ik hoop dat jullie er wat aan hebben, hier komt het:


Om deze boekjes gaat het dus.


Benodigdheden:
* grunge paper  5 cm - 7,9 cm
* strookje boekpapier  4,5 cm  - 6,9 cm [ papier uit een oud boek/ streekroman enz ]
* stapel van ong 0,8 cm boekpapiertjes van 4,5 cm - 3 cm
* distress inkt, ik heb hier gebruikt milles lavender, dusty concord, chipped sapphire en crushed olive
* schuurpapier/ schuurblok, ik heb die van Tim Holtz gebruikt
* lijm, ik werk zelf met de quick dry tacky glue voor dit soort dingen
* dubbelzijdig tape
* embossing folder, ik heb er 1 van Tim Holtz gebruikt
* stansmachine
* liniaal en potlood
* gluepen, ik heb de zilverkleurige signo uniball gebruikt
* eventueel een heattool

Werkwijze:

1 vouw het strookje boekpapier van 4,5 - 6,9  op 3 cm vanaf beide zijkanten zodat je in het midden een strook krijgt van 0,9 cm


2 doe nu ruim voldoende lijm op het middelste gedeelte


3 pak de stapel bladzijden en druk deze stevig op de lijm en goed aandrukken, druk de rug goed aan zodat de lijm zich goed tussen de pagina's verspreid en de bladzijden goed vast komen te zitten


4 zet een paar klemmetjes of knijpers op de rug en leg dit aan de kant om te drogen


5 doe het grunge paper in de embossingmal en haal deze door de stansmachine


dit ziet er dan zo uit


6 nu ga je dit met de lichtste kleur distress inkt kleuren, in mijn geval de milled lavender


7 nu met de middelste kleur, in mijn geval is dat dusty concord


8 als 3e kleur heb ik chipped sapphire gebruikt


9 laat dit drogen, je kunt dit versnellen door dit met de heattool te doen [ wat ik natuurlijk gedaan heb ]

10 schuur nu met je schuurpapier / blokje over de geëmboste gedeeltes zodat deze lichter worden


11 nu ga je met de contrasterende kleur distress inkt, in mijn geval de crushed olive hier overheen


12 nu ga je het grunge paper vouwen, 3,5 cm vanaf de beide zijkanten, zodat je in het midden een strook over hebt van ong 0,9 cm


13 nu neem je het pakje met bladzijden en brengt hier rondom dubbelzijdig tape aan zowel de beide zijkanten als de rugzijde, ik breng ook meestal nog eenbeetje quick dry tacky glue hierop aan14 plak dit nu in het kaftje15 nu ga je met de gelpen lijnen aanbrengen, ik begin altijd op d erug en trek dan de lijn door langs een liniaal. Daarna kun je ook nog een tekst op de voorkant erbij zetten
Je boekje is nu klaar!!!

Ik hoop dat de uitleg duidelijk is, mochten er toch nog vragen zijn, stuur dan gerust een email naar me. Ik zou het leuk vinden dat als jullie het gebruiken mij een linkje willen sturen, zodat ik jullie creaties ook kan bewonderen.

Bedankt voor het kijken en heel veel creativiteit toegewenst.

groetjes Petra

Theekistje

Zoals ik zaterdag al meldde was ik met een project bezig. Deze heb ik nu af en kan ik dus nu laten zien.


Ik heb een theekistje helemaal aangekleed met allerlei dingen.
Het papier wat ik gebruikt heb is van Maja Design, ik vond dit een erg mooie serie en wist gelijk wat ik ermee wilde gaan doen toen ik deze kocht. De kleine bloemen heb ik allemaal zelf gemaakt met de Die-namics mal van My Favorite Things, dit is zo leuk om mee te werken. Verder heb ik nog wat bottle caps, bloemetjes en embellishments van Magnolia gebruikt. Ook heb ik een puntenslijper in de vorm van een staande klok erin verwerkt, 3 kleine fuchsia kleurige flesjes en ik heb van Grunge paper zelf 3 miniboekjes gemaakt en die er ook in verwerkt.

Nu volgen er nog een hele reeks foto's zodat je de verschillende materialen en dergelijke kunt zien.


Dit zijn allemaal foto's van de buitenkant, nu volgen de foto's van de binnenkant.Nu volgen nog een paar foto's van de miniboekjes die ik gemaakt heb, deze zijn 3,5 cm  - 5 cm en ong. 0,8 cm dik. ik vond het erg leuk om deze te maken!
Ik heb veel plezier gehad met het maken van dit kastje, lekker de tijd voor genomen en ik ben erg tevreden met het resultaat. Ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden. Berichten zijn natuurlijk altijd welkom.

Bedankt voor het kijken en heel veel creativiteit toegewenst.

groetjes Petra