Background

dinsdag 30 november 2010

Paper Artsy bloem van stof

Een tijdje terug heb ik een aantal van deze bloemen van stof gemaakt:

Voor de geïnteresseerden onder jullie volgt hier een beschrijving met foto's hoe ik deze gemaakt heb.

Om te beginnen heb je de volgende materialen nodig:

Bloem mallen van Paper Artsy, stansmachine, stof, lijm [ Quickly glue ]  en een goede scherpe schaar.

Om te beginnen leg je de mal op de stof die je wilt stanzen
Nu stans je 4 maal dezelfde bloem uit [ meer kan natuurlijk ook als je een vollere bloem wilt hebben ].

Als je dit gestanst hebt ziet dat er als volgt uit
De stans gaat er namelijk niet altijd helemaal doorheen, met een scherpe schaar moet je dan even langs de gestanste randen gaan.
Nu heb je 4 dezelfde bloemen

Je gaat deze nu op dezelfde manier als papieren bloemen knippen, voor degenen die er nog niet zo bekend mee zijn hier een voorbeeld hoe het eruit moet gaan zien
Je hebt nu dus een hele bloem, een bloem waarbij je naar het midden van de bloem knipt en het grootste gedeelte van het blad wegknipt, dan een bloem waar je 1 part uitknipt en een groot deel van het volgende part, een bloem waar je 2 parten aaneen uitknipt en een groot deel van het volgende part.
Ik knip een groot deel van het part weg waar je het vorige part op plakt om zo de bloem wat meer soepelheid te laten houden. Als je namelijk 2 parten helemaal over elkaar heen plakt wordt dit erg stijf en stug.

Nu ga je de bloemen in elkaar plakken en heb je het volgende resultaat
Ik heb de 1 en 2 part gedeeltes al in elkaar geplakt.

Nu ga je de hele bloem in elkaar plakken, ook weer op dezelfde manier als met de papieren bloemen, wel vanaf de 2 bloem een stukje van de onderkant afknippen zodat de bloemen beter in elkaar passenNu kun je de bloem nog bewerken met glimmermist als je dit wilt en dan goed laten drogen en krijg je het volgende resultaat.

Ik heb dat ik het een beetje duidelijk heb uitgelegd. Mocht je een vraag hebben, stuur me dan een mailtje.
Veel plezier ermee en veel creativiteit toegewenst.

groetjes Petra

dinsdag 23 november 2010

Kerstkaarten 2010

Het is ongelooflijk maar waar, maar ik heb mijn kerstkaarten voor dit jaar al af!! Normaal moet ik in december nog beginnen, dus dit is echt heel uitzonderlijk.
Nou moet ik er eerlijk bij zeggen dat de kaart zelf al voor een deel vorig jaar gemaakt is, maar toen heb ik ze uiteindelijk niet afgemaakt en ook geen kaarten verstuurd. Maar nu zijn ze af, dus kan ik ze gaan schrijven en versturen, ben ik eindelijk eens op tijd ermee.


Ik heb 2 uitvoeringen van dezelfde kaart gemaakt. Ik was vorig jaar dus met de kaart begonnen en toen wilde ik ze met magnoliaatjes gaan doen, maar toen ik zag dat er zo'n mooie Tim Holtz stans van herten kwam dit jaar heb ik besloten om met deze verder te gaan. Ik heb de kaart een beetje aangepast , zodat het beter bij elkaar zou passen en nog een tag bestempeld en erbij.Het papier is Eskimo Kisses van Basic Grey. Stempels van Tim Holtz, PSX en Impression Obsession.

Bedankt voor het kijken. Veel creativiteit toegewenst.

groetjes Petra

Malletjes gemaakt.

Van het weekend ben ik bezig geweest om met Molt 'n Pour van Ranger malletjes te maken van cameo's, die ik dan weer wil gaan gieten met Utee.


Dit is zo makkelijk, maar ook leuk om te doen. De malletjes waren met hooguit 10 minuten klaar en dan kun je ze gaan gebruiken.

Ik heb in de melting pot clear utee gesmolten en dit in de malletjes gegoten en daar kwam het volgende uitZe zijn nog niet helemaal goed, maar ze zien er al leuk uit!
Van de week eens lekker experimenteren met gekleurde utee.

Bedankt voor het kijken. Veel creativiteit toegewenst.

groetjes Petra

Magnolia

Dit is een kaartje waar ik in het voorjaar mee ben begonnen, maar die maar blijft liggen om afgemaakt te worden. Moet daar toch eens mee aan de gang gaan.


Bedankt voor het kijken. Veel creativiteit toegwenst.

groetjes Petra

Witch

Dit is een kaartje wat ik al een hele tijd geleden eens gemaakt heb.
Ik ben helemaal weg van de heksen stempeltjes, ze zijn zo leuk.


Binnenkort toch weer eens met deze stempels gaan werken.

Bedankt voor het kijken. Veel creativiteit toegewenst.

groetjes Petra

donderdag 18 november 2010

Boekje.

Vandaag heb ik mijn boekje afgemaakt waar ik al mijn leesboeken die ik heb in kan noteren.
Ik had er al 1 maar deze wordt nu echt te klein en daardoor rommelig en onoverzichtelijk , vandaar een nieuwe , grotere. Ik heb deze met de cinch gebonden, waardoor ik als het nodig is deze in de toekomst nog kan uitbreiden.


De kaften heb ik gemaakt met grunge board, deze beïnkt met distressinkt en daarna gestempeld met archival inkt.


Ik heb een sluiting gemaakt met de hardware findings mal van Tim Holtz, deze gestanst uit grunge paper beplakt met papier en beïnkt met distress inkt. Op de punt een deel van een sluiting bevestigd met brads en aan de achterkant ook met brads bevestigd.
Ook heb ik een ornate plate bevestigd met brads. Verder een vogel gestanst, beïnkt en opgeplakt.Als laatste met een vintage plaatje van Crafty Individuals onder een cookie cutter gelegd en daarin clear utee gegoten en toen deze hard was uitgeknipt.

ik vind het leuk als je een berichtje achterlaat. Veel creativiteit toegewenst.

groetjes Petra

dinsdag 16 november 2010

Beeswax en melting pot uitprobeersel

Ik heb van Ingrid van Papillon-Hobby een melting pot met praktische alle materialen te leen om eens flink mee te experimenteren en oefenen.
Vandaag voor het eerst met de beeswax in de melting pot gewerkt en dit is wat er uit gekomen is


Ik heb eerst grunge paper beinkt met distressinkt en daarna met archival inkt hier wat stempels op afgedrukt, daarna goed gedrukt met de heattool. Toen wat vintage plaatsjes van Crafty Individuals, wat bestempeld crepepapier en nog een Tattered Angels Mistables Paper Element, die ik eerst met glimmer mist bewerkt heb door de beeswax gehaald en erop gelegd en goed met een schraper het overtollige weg gehaald en goed aangedrukt. Daarna langs de randen met een kwast nog wat beeswax langs de randen laten druipen.

Het is nog niet helemaal zoals ik het wil, maar het is ook voor het eerst dat ik ermee werk en  het ziet er al redelijk uit. Het is wel erg leuk om mee te werken. Ben er alleen wel ook al achter dat ik er een extra non-stick craft sheet bij moet hebben, zodat ik voor de beeswax 1 kan gebruiken en 1 voor stempelen en embossing ed. Het viel mij tegen hoe moeilijk je de beeswax van het sheet af krijgt.

Hier nog een foto van dichterbijDit is zeker iets waar ik vaker mee aan de gang wil gaan. Ik ga lekker verder met experimenteren.

Veel creativiteit toegewenst.

groetjes Petra

maandag 15 november 2010

Vintage kalender

Gisteren heb ik als cadeau voor een vriendin een kalender gemaakt.


Het papier dat ik heb gebruikt is van Webster's Pages. De bloemen heb ik gemaakt met grunge paper en de tattered florals stans van Tim Holtz die ik op de Kredoe gekocht heb. De grote brads in de bloemen zijn van Chatterbox, die je zelf kunt bewerken.De kalender heb ik van het internet gedownload en met brads bevestigd, zodat er elk jaar een nieuwe op kan. Als een maand voorbij is kun je deze er gewoon afscheuren.

Veel creativiteit toegewenst.

groetjes Petra

zondag 14 november 2010

Tags a la Tim Holtz

Gisteren lekker bezig geweest met het uitproberen met de diverse Tim Holtz technieken die in zijn boek A Compendium of Curiosities staan.
Heerlijk gewoon lekker kliederen e.d. Het is nog niet helemaal zoals ik het wil, maar het begint erop te lijken.


De kleine tags zijn wit en de grote zijn bruin, zo kon ik zien hoe het verschil in effect zou zijn op verschillende kleuren ondergronden.

Veel creativiteit toegewenst.

groetjes Petra

vrijdag 12 november 2010

Kreadoe

Woensdag ben ik gezellig naar de Kreadoe geweest om te shoppen en donderdag heb ik gezellig de hele dag geholpen bij Papillon-Hobby.
Het was erg geslaagd, hoewel de beurs naar mijn idee dit jaar een behoorlijk stuk kleiner was en er weinig echt nieuwe producten waren. Maar ik ben toch erg geslaagd, een deel heb ik voor het werken gekregen.

Nu alles opruimen en dan van het weekend lekker "spelen" met mijn nieuwe spullen.

Veel creativiteit toegewenst.

groetjes Petra

Boekjes

Van de week heb ik behoorlijk wat uurtjes besteed aan het in orde maken van mijn boekjes waarin ik al mijn inkten, glimmer mists en embossing poeders heb genoteerd.

Ik heb voor alle merken inkt en daarvan weer de verschillende soorten een apart hoofdstuk gemaakt en dan van elke kleur een afdruk gemaakt op een uitgestanst bloemetje en ingeklapt en hierbij de naam van de kleur vermeld. Dit heb ik ook voor de verschillende soorten en merken embossingpoeder, perfect pearls en glimmer mists gedaan. Verder heb ik ook nog mijn distress paints, alcohol inks en glimmer glam en glaze erin verwerkt.

Het was een aardig karwei, maar wel erg handig en overzichtelijk.

Veel creativiteit toegewenst.

groetjes Petra

maandag 8 november 2010

Kook miniatuurtjes

Vandaag was ik even na een sollicitatie gesprek de stad in gegaan en heb daar bij Dille & Kamille wat miniatuurtjes gekocht op het gebied van koken. Ik vind ze wel erg leuk.

Nu maar eens bedenken waar ik het bij ga gebruiken, maar dat komt vanzelf.

Veel creativiteit toegwenst.

groetjes Petra

Nieuwe hoofdtelefoon

Ik was weer eens toe aan een nieuwe hoofdtelefoon voor bij de computer. Zaterdag viel van mijn oude ineens de linkerkant eraf. Dit wel vastgezet met  tape, maar dat was toch niet fijn.
Dus ik vandaag rondgekeken voor een nieuwe en die gevonden bij de Hema, was nog in de aanbieding ook met 20 % korting, scheelt altijd weer.


Leuke kleur vind ik het ook, want ja groen is naast oranje mijn lievelingskleur!
Ben hem nu aan het uitproberen en hij doet het wel erg goed.

Terwijl ik in de rij bij de kassa stond zag ik een koopjesbak met daarin setjes voor kinderen om te knutselen, 1 van die setjes was om een armytag van te maken. Ik heb er hier 1 van meegenomen, ze kosten een euro.


Zo ziet de verpakking eruit

Dit zit er in
Hier ging het mij om.

Zal binnenkort eens kijken wat ik ermee ga doen.

Veel creativiteit toegewenst.

groetjes Petra

zaterdag 6 november 2010

Kerstkaart

Hier een kerstkaart die ik gemaakt heb met het altijd mooie Graphic 45 papier.

Voorkant kaart
Ik heb spacers gebruikt als sluiting van de kaart, met een lintje.
Binnenzijde kaart
Het middelste gedeelte is wat hoger gemaakt zodat het echt een frame effect geeft.

Veel creativiteit gewenst.

groetjes Petra

Vintagekaartje

Van de week heb ik een andere uitvoering van dit kaartje laten zien.Voorkant

Binnenzijde

Het papier is van My Mind's Eye, ook een merk die ik erg mooi vind. De bloemen zijn gemaakt met de daisyponsen van EK Success.  Brads, spacers en lintjes erbij.

Veel creativiteit toegewenst.

Groetjes Petra

Greetings to You

Hier een eenvoudig kaartje die ik gemaakt heb.
Papier is van K&Company uit een blok.


Diverse lintjes en bloemetjes van Prima Marketing. Stempels van Inkadinkado.

Veel creativiteit gewenst.

groetjes Petra

donderdag 4 november 2010

Vogelhuisje

Ik heb vandaag het vogelhuisje waar ik van de week aan begonnen was afgemaakt.
Het is een houten huisje en daarop heb ik het papier van Webster's Pages gebruikt in combinatie met metaal folie van ten Seconds Studio. Nog wat lintjes, charms en uitgestanste figuurtjes erbij.

De voorkant van het huisje

Zijkant met de geponste bloemen van metaalfolie

Andere zijkant.

Veel creativiteit toegewenst.

Groetjes Petra.